99869.jpg

Tämä ihanainen on Dropsin alpacasta neulottu koivunlehtishaali. Ohje löytyy täältä. En ollut aikaisemmin neulonut näin mittavaa työtä, enkä edes pitsineuletta, joten tämä oli melkoinen haaste aloittaa. Mutta työ oli yllättävän joutuisa ja pitsineulekuvion oppi äkkiä ulkoa. Tätä oli ihana tehdä. Niinpä innostuksissani sitten ostin merinosilkkiä, josta aloitin vaaleanvihreää koivunlehtihuivia.

99861.jpg

Vasemmalla siis merinosilkkihuivi ja oikealla alpakkashaali. Merinosilkki on ihanan pehmeä ja kevyt materiaali, mutta huivissa se ei oikein tullut oikeuksiinsa. Lanka on nimittäin helposti rypistyvää. Alpakkalanka taas laskeutuu ihanasti eikä rypisty käytössä. Mutta kesäkäyttöön merinosilkki on kuitenkin sopivampi valinta kuin alpakka.

99868.jpg

Tässä vielä molemmat ihanaiset päälle puettuna. Mainittakoon vielä, että merinosilkistä saa paljon edullisemman shaalin; yhdestä vyyhdestä ( 100 g ) saa koko shaalin, kun alpakkaa meni 7 kerää ( á 50 g ). Merinosilkin hinta täällä meillä on 13, 65 €/100g kun taas alpakka maksaa 5,10 €/50g.